Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelésnél!

Kérdése van? Hívjon minket! +36202453260

Blog

Milyen ékszer illik hozzád?

KL
2022.05.24 14:28
Milyen ékszer illik hozzád?

Tudd meg, melyik évszak típushoz milyen színű ékszer illik!

Nagy népszerűségnek örvend divattanácsadással foglalkozók körében az úgynevezett Évszak - típus elmélet. Eszerint vannak Tavasz, Nyár, Ősz és Tél típusú emberek, a haj-, bőr- és a szemszín kombinációja alapján. Ha tudod, melyik típus jellemez téged, könnyebben választhatsz hozzád illő ruhákat, és ékszereket is. Az alábbi leírás egy elég egyszerűsített változat, itt most nem megyünk bele a különféle altípusok boncolgatásába. És hát valójában semmi sem kőbevésett szabály, inkább csak tanács, útmutatás, ha bizonytalanok vagyunk.

Jöjjenek is az évszak típusok!

Tavasz

A tavasz típusba tartozók bőre napbarnított, hajuk aranyló, szőke vagy vörös. Jól áll nekik minden telített élénk szín, mely a tarka tavaszi mezőt idézi. Mivel a bőrük meleg árnyalatú, így ékszerben is a meleg, arany árnyalatok állnak jól neki: a sárga arany és pezsgőszín, a réz és a rózsa arany. Mivel a ruháit frissesség, élénk, telített színek jellemzik, ehhez az ékszerek is jobb, ha modernek, vidámak, fiatalosak.

 

Nyár

A Nyár típusú nők bőre fehér, hajuk fakóbb, halvány szőke, sötétszőke vagy világosbarna, esetleg sötétbarna. Szemük kék vagy szürke. Hozzájuk a telítetlen színek, pasztel árnyalatok, hidegebb tónusok illenek, ruházatban és ékszerekben egyaránt. Jól áll nekik az ezüst, fehérarany, platina. Ehhez a visszafogottabb stílushoz inkább az egyszerű, klasszikusabb, letisztultabb ékszerek passzolnak.

Ősz

Az Ősz típusba sorolható nők bőre barnás tónusú, szemük, hajuk is barna. Nekik a földszínek állnak jól, minden meleg árnyalat. Ékszerekben is az a legjobb, ha az arany valamely árnyalatát hordják (óarany, réz, bronz). A stílust illetően a természetes formák, hideg geometria helyett természetes formákat idéző ékszerek passzolnak hozzájuk igazán. 

Tél 

A Hófehérkék (vagyis a Tél típusok) jellemzője a kontrasztosság: fehér a bőrük, de sötét a hajuk, szemöldökük. Ezt a drámaiságot fokozhatják ruháik feltűnő színeivel is: jól áll nekik a piros, a fekete, a királykék. Ékszerek közül jobb, ha kerülik az aranyat, és inkább az ezüst árnyalatokat részesítik előnyben. Jól állnak nekik a feltűnő darabok, nagy méretek, csillogó kövek, különleges formák.