Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelésnél!

Kérdése van? Hívjon minket! +36202453260

Blog

Minimalista stílus 1x1

2022.05.24 14:20
Minimalista stílus 1x1

Mit jelent a minimalizmus a divatban? Milyenek a minimalista ruhák, ékszerek?

A minimalista divatirányzat manapság nagyon trendi, de nem mindenki tudja eltalálni, hogy a stílusára a minimalizmus, és ne az unalmasság legyen jellemző. A minimalizmus ugyanis nem egyenlő a farmer-póló kombinációval! Ugyan kevés a szín és a minta, de annál több az érdekes szabásvonal, ékszerek esetén a különleges formavilág, a megszokottól eltérő megoldások. A minimalista irányzat elve, hogy inkább legyen kevés, egymásssal jól kombinálható, jó minőségű, tartós darabunk, mint hogy halmozzuk a ruhákat, táskákat, kiegészítőket. Könnyen belátható, hogy ha veszünk egy feltűnő mintájú, tarka ruhát, vagy egy nagyon díszes, nagy méretű ékszert, azt nem fogjuk tudni nap mint nap viselni, mert egy-két alkalom után már kínos lesz, hogy "megint AZ van rajtunk". Nem beszélve arról, hogy ezeket a feltűnő darabokat nem is lehet egymással kombinálni, ha meg akarunk maradni a jóízlés határain belül. Ennek ellenpontjaként született az az elképzelés, hogy a ruháink és kiegészítőink legyenek egyszerűek, így egymással jól kombinálhatók, és akár sokszor és sokáig viselhetők (hiszen nem mennek ki a divatból).  

A minimalista ékszereket is egyszerűség, de formailag érdekes kialakítás jellemzi, és akár mindennapi viseletre alkalmasak. Nem kihívók és nem színesek, de tökéletes kiegészítői megjelenésünknek. A minimalizmus jegyében ajánlott inkább egy-egy darabot viselni, és nem halmozni az ékszereket, tehát ha felvettünk egy szép nyakláncot, akkor már ne vegyünk fel hozzá fülbevalót is. A kézen legyen inkább egy-két letisztult formavilágú gyűrű, de semmiképp sem nagy köves, csillogó villogó darabokat válasszunk.

gyűrű kígyó nyaklánc
Geometrikus formák gyűrű Vékony és vastag kígyónyakláncok Elinor kagylóhéjas nyaklánc

 

A Zaldana nyakláncai nemesacélból készülnek, így sokáig megőrzik eredeti állapotukat, és évekig hordhatóak. Egyszerű geometrikus formáiknak köszönhetően jól kiegészítenek bármilyen öltözetet.

 

minimalista nyaklánc háromszög nemesacél nyaklánc
Hatszög nyaklánc Háromszög nyaklánc Pálmalevél nyaklánc

Az egyszerű kör forma, és a modern, gránit minta is jól kombinálható bármilyen hétköznapi vagy elegánsabb viselettel.

gránit fülbevaló gránit fülbevaló kék gránit fülbevaló fekete

 

Válogass a Zaldana.hu webshopban, és szerezd meg a minimalista stílus elengedhetetlen darabjait!