Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelésnél!

Kérdése van? Hívjon minket! +36202453260

Blog

Miért nem éri meg fast fashion boltban ékszert vásárolni?

KL
2023.07.30 13:54
Miért nem éri meg fast fashion boltban ékszert vásárolni?

Talán te is jártál már úgy, hogy a valamelyik menő divatmárka boltjában vásárolt kiegészítőd pár alkalom után kopott, zöldes árnyalatú lett, és a drágán megvett, divatos ékszer hordhatatlanná vált. A boltban még csillogó, azonban néhány napnyi hordás után megkopó ékszerekről sajnos kevesen tudják, amikor megveszik őket, hogy igen rövid az élettartamuk. Lássuk, miért!

A bolti bizsuk alapanyaga a lehető legolcsóbb, réz-, cink- és alumínium ötvözet, ez kap egy külső színező réteget. Ezeknek az anyagoknak az a tulajdonsága, hogy rosszul bírják a nedvességet, így ha a bőrödön hordod (tehát nem ruhán kívül, mondjuk egy nyakláncot), akkor a bőröd izzadságával érintkezve hamar rozsdásodni, színeződni kezd az anyag. A külső, színező réteg pedig leoldódik róla. Ekkor lép fel az a rendkívül kellemetlen jelenség, hogy a nyaklánc, gyűrű nyomán zöld csíkok jelennek meg a bőrön. 

 

Mit tehetsz, ha mégis szeretnél viszonylag jó áron, de hosszabban tartó, minőségi kiegészítőket hordani?

A legjobb választás, ha nem engedheted meg magadnak, hogy egy-egy darabért több tíz- vagy százezer forintos nagyságrendben költs, a nemesacélból készült ékszerek. Ez az anyag viszonylag olcsón előállítható (hiszen nem kell bányászni, mint az aranyat, ezüstöt, hanem gyárilag állítják elő), és rendkívül tartós. Fő tulajdonsága, hogy nem kezd rozsdásodni vízzel való érintkezés esetén, így nem színeződik el, nem kopik, és jól bírja nem csak az izzadságot, de a zuhanyt vagy medence vizét is.

Másik nagy előnye a nemesacél ékszereknek, hogy nem okoznak allergiát, nem irritálják a bőrt. Ez az előnyös tulajdonságuk abból fakad, hogy míg a bizsuk alapanyagai, de az arany és ezüst is, puha fémek, és más, allergiát okozó fémekkel szükséges őket ötvözni a kívánt keménység elérése érdekében, addig a nemesacél maga is rendkívül kemény anyag, nem szükséges más fémekkel, például nikkellel ötvözni. Ennek köszönhetően gyerekeknek is inkább nemesacél fülbevalót ajánlanak, mert az a legsterilebb (ezért hívják orvosi acélnak is).

A Zaldana ékszereinek többsége nemesacélból készült, így a nálunk vásárolt darabokat sokáig hordhatod, akár mindennap!